Mitul corector
Cu toate acoladele pe care Elliott le-a castigat de-a lungul a mai bine de 70 de ani, teoria fractalilor este slaba in previziuni temporale. Datorita acestui element numit ‘timp’, Elliott a scazut in popularitate. Unii chiar considera teoria fatala daca e utilizata independent. Echipa Orpheus considera Elliott ca fiind un instrument foarte bun, care are nevoie sa fie intarit insa de un sistem obiectiv si de instrumente bazate pe timp. In cercetarile noastre anterioare am recreat valurile Elliott utilizand ‘triadele timpului’ si explicand cele doua reguli de baza Elliott utilizand structuri temporale. In raportul curent discutam despre mitul corector.
Ce este mitul corector? Conform teoriei Elliott pietele se misca in formatii impulsive sau corectoare (contra trend). Formatiile corectoare se suprapun si sunt structurile laterale , fapt care nu cauzeaza o schimbare reala a trend-ului, dar sunt o pauza inainte ca piata sa continue trendul anterior. Am ilustrat trei cazuri pentru SNP Petrom (cap piata 6 mld USD), ALRO (cap piata 700 mld usd) si Antibiotice (cap pietei 82 mld usd).
Cele trei actiuni au formatie corectoare suprapusa Elliott, ceea ce sugereaza ca preturile actiunilor ar putea impinge mai sus. Totusi, cand suprapunem ciclurile de performanta Rieki cu structura pretului, avem o structura aproape de macim pentru SNP si ALR. Doar ATB Rieki inca pare pozitiv. Aceste fapte indica existenta posibilitatii ca miscare corectoare pentru ATB sa fie valida, in timp ce miscarea corectoare pentru SNP si ALR sa se diminueze.Ciclurile de performanta Rieki pot filtra formatii Elliott de mare probabilitate fata de alte iluzii corectoare. Complexitatea pietei creste de la o zi la alta si fara utilizarea unei confluente de indicatori, poate deveni dificil de indicat performanta.
Raportul Alpha 54 contine actiunile si indicii urmatori: Hungarian BUX, Dow Jones Industrials, Bulgarian REITs, Stoxx Euro 50, Polish WIG, Austrian ATX, Czech PX, Gold and Silver Index, Dollar Index, Natural Gas Index si Brent Crude.